Mézes rózsakocsonya
2015-01-19- Konyha: Nemzetközi
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Gyümölcsös édestésztákhoz, illatos édesítőszer
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:15 óra
- Kész: 1:20 óra
Hozzávalók:
- 150 g egyforma színű (vegyszermentes) rózsaszirom
- kb. 4 dl víz
- 4 db citrom
- 80 g zselatin
- 700 g virágméz
Elkészítés:
Lépés: 1
Az egyforma színű rózsaszirmokat bő folyó vízben többször is átmossuk és lecsepegtetjük.
Lépés: 2
Egy agyagedényben - nem fémeszközzel - szétnyomkodjuk, majd hozzáadva kb. 4 dl vizet, vízgőzön, állandó keverés mellett szétfőzzük.
Lépés: 3
A saját levéből egy másik edénybe szűrünk egy keveset, ebben felfőzzük a zselatint, majd a rózsafőzethez öntjük és tovább forraljuk.
Lépés: 4
Hozzátesszük a virágmézet, és mindaddig főzzük, amíg a tányérra csepegtetett minta meg nem kocsonyásodik.
Lépés: 5
Előmelegített, jól záródó üvegekbe töltjük, egy-egy rózsaszirmot téve bele, lezárjuk.
Tipp:
Nem szükséges kigőzölni, de minden esetben csak hűvös kamrában tárolható hosszú ideig. Gyümölcsös édestészták illatosító édesítő-szereként használható, de a reggeliző asztalra is feladható.
A feltüntetett tápértékek a teljes mennyiségre vonatkoznak!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
2382 kcal -
Fehérje
5 g -
Zsír
24 g -
Szénhidrát
576 g