Mézes diótorta
2013-12-12- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Mézes diótorta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Borajánló: Tokaji aszú 3 puttonyos borkülönlegesség
Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 6 db tojás
- 1 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 db citrom
- 25 dkg liszt
- 1 dkg sütőpor
- 5 dkg vaj
- 30 dkg málna dzsem
- 5 dkg porcukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A mézet, a tojássárgáját, a tejet, a darált diót, a fahéjat és a reszelt citromhéjat egy keverőtálba tesszük, és addig keverjük, míg krémes állagú nem lesz.
Lépés: 2
A sütőport elvegyítjük a liszttel, a tojásfehérjét habbá verjük, és mindkettőt fokozatosan hozzákeverjük a masszához.
Lépés: 3
Kézzel az egészet krémessé gyúrjuk, majd kivajazott és kilisztezett formába öntjük. 160 °C-os sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük.
Lépés: 4
Mikor kihűlt, egyenlő darabokra vágjuk, megszórjuk porcukorral, majd málna dzsemmel tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1000,4 kcal -
Fehérje
21,9 g -
Zsír
87,9 g -
Szénhidrát
93,8 g -
Rost
3,6 g