Mézes csipkebogyólikőr

2013-11-11
Mézes csipkebogyólikőr
  • Várható: 7 dl Mézes csipkebogyólikőr
  • Felszolgálás: 14 fő
  • Előkészületi idő: 40perc
  • Elkészítési idő: 10perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg csipkebogyó
  • 25 dkg méz
  • 0,5 liter vodka

Elkészítés:

Lépés: 1

A vodkába beleöntöttem a mézet és jól elkevertem.

Lépés: 2

A csipkebogyókat alaposan megmostam, mindkét végüket levágtam, és kettéhasítottam őket.

Lépés: 3

Dunsztosüvegbe tettem és ráöntöttem a mézes vodkát. Egy hónapig a kamrapolcon érleltem. Időnként felrázogattam, majd a hónap leteltével alaposan leszűrtem.

Tipp:

Máris fogyasztható, de jót tesz neki, ha 1-2 hónapig még érik.

Feleség, anya és nagymama vagyok, aki..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Értékelje a receptet

6 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

pörkölt kávészemek
A magyarok többsége kávézik, főként otthon és a munkahelyen

A magyar felnőttek 85%-a kávéfogyasztónak vallja magát, többségük előnyben részesíti a klasszikus pörkölt kávét, bár a fiatalabbak kedvelik az instant és kapszulás megoldásokat is. Ráadásul minden második kávéfogyasztó akkor is...

Close