Mézben sült banán vörösboros öntettel

2013-01-02
Mézben sült banán vörösboros öntettel
  • Várható: Mézben sült banán 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 34perc

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg akácméz
  • 4 db banán
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl édes vörösbor
  • 1 flakon tejszínhab
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, vigyázva, nehogy megbarnuljon. Beleöntjük a mézet, majd a hosszában elvágott banánokat megsütjük rajta. Ha kész, meleg porcelán tálra szedjük.

Lépés: 2

A megmosott narancsot karikákra vágjuk, és ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk, majd a banán mellé rendezzük. Ezután a serpenyőbe öntjük a bort, majd állandó keverés mellett a tejszínt is hozzáadjuk, és ezzel az öntettel leöntjük a sült banánt.

Lépés: 3

Citrommal és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    763 kcal
  • Fehérje

    5,7 g
  • Zsír

    62,6 g
  • Szénhidrát

    56,2 g
  • Rost

    1,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close