Mexikói hússaláta
2012-12-18- Konyha: Mexikói
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Mexikói hússaláta 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 54perc
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 100 gr zöld pesto szósz
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 db avokádó
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db lilahagyma
- 2 db chilipaprika
- 2 dl ketchup
- csipet só
- 1 fej fokhagyma
- 2 db citrom
- 1 dl olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkemellfiléket csíkokra vágjuk, besózzuk, majd borssal és reszelt fokhagymával fűszerezzük.
Lépés: 2
Olajban erős tűzön elősütjük, majd lassú tűzön, lefedve, 15 perc alatt megpároljuk. Míg kihűl a csirke, elkészítjük a salátát és az öntetet.
Lépés: 3
A hús levéhez adjuk a ketchupot, a zöld pesto szószt, 1 db citrom levét, esetleg egy kevés sót. A vörös- és lilahagymát felaprítjuk, a paradicsomot cikkekre vágjuk, az avokádót egyenletes darabokra szeleteljük.
Lépés: 4
A csíkokra vágott, megpárolt csirkehúshoz keverjük a feldarabolt zöldségeket, majd meglocsoljuk az öntettel.
Lépés: 5
Tálalásnál citrommal, chilipaprikával díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
789,5 kcal -
Fehérje
34,7 g -
Zsír
55,1 g -
Szénhidrát
43,9 g -
Rost
3,9 g