Meleg töltött alma camemberttel

2015-01-12
Meleg töltött alma camemberttel
  • Várható: Meleg töltött alma camemberttel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 800 g savanykás alma
  • 1 db citrom
  • 200 g camembert sajt
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 g só
  • 3 g őrölt bors
  • 4 g szerecsendió-reszelék
  • 40 g vaj
  • 1 dl tokaji aszú

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almákat megmossuk, leszárítjuk.

Lépés: 2

A képen látható módon, A és V alakban, a tetejét éles és hegyes késsel levágjuk, a belsejét és a magházat kivájjuk.

Lépés: 3

Az így nyert almadarabkákat összetörjük a camembert sajttal, a tejszínnel, az őrölt fűszerekkel, a sóval, és beletöltjük a citromlével meglocsolt almafelek alsó részébe.

Lépés: 4

Vajat csipkedünk rá, és visszatesszük a „tetőket", majd tűzálló tálba téve, aláöntve az édes tokaji aszút, előmelegített sütőbe tesszük.

Lépés: 5

20-30 percig középmelegen - 140-150 °C-on - süssük, kivétel után, még melegen adjuk asztalra, így élvezhető legjobban.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    453 kcal
  • Fehérje

    6 g
  • Zsír

    29 g
  • Szénhidrát

    26 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Piskótával töltött őszibarack

Az őszibarackokat megmosás, szárazra törlés után meghámozzuk és megfelezzük.

Close