Meleg töltött alma camemberttel

2015-01-12
Meleg töltött alma camemberttel
  • Várható: Meleg töltött alma camemberttel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 800 g savanykás alma
  • 1 db citrom
  • 200 g camembert sajt
  • 1 tojás
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 g só
  • 3 g őrölt bors
  • 4 g szerecsendió-reszelék
  • 40 g vaj
  • 1 dl tokaji aszú

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almákat megmossuk, leszárítjuk.

Lépés: 2

A képen látható módon, A és V alakban, a tetejét éles és hegyes késsel levágjuk, a belsejét és a magházat kivájjuk.

Lépés: 3

Az így nyert almadarabkákat összetörjük a camembert sajttal, a tejszínnel, az őrölt fűszerekkel, a sóval, és beletöltjük a citromlével meglocsolt almafelek alsó részébe.

Lépés: 4

Vajat csipkedünk rá, és visszatesszük a „tetőket", majd tűzálló tálba téve, aláöntve az édes tokaji aszút, előmelegített sütőbe tesszük.

Lépés: 5

20-30 percig középmelegen - 140-150 °C-on - süssük, kivétel után, még melegen adjuk asztalra, így élvezhető legjobban.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    453 kcal
  • Fehérje

    6 g
  • Zsír

    29 g
  • Szénhidrát

    26 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Close