Mazsolás-túrós lepény

2013-12-11
Mazsolás-túrós lepény
  • Várható: Mazsolás-túrós lepény 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:15 óra

Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)

Hozzávalók:

  • 40 dkg búzarétesliszt
  • 20 dkg vaj
  • 3 db tojássárgája és -fehérje (M méret)
  • csipet étkezési só
  • 3,5 dl tejföl
  • 1 kg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom
  • 10 dkg mazsola
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Lépés: 1

35 dkg búzaréteslisztet átszitálunk, összegyúrjuk a vajjal, a tojások sárgájával, csipetnyi sóval és 2 dl tejföllel.

Lépés: 2

Kétfelé választjuk a tésztát. Az egyik felét kinyújtva tepsibe fektetjük.

Lépés: 3

Elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, 1,5 dl tejfölt, a mazsolát, 5 dkg búzaréteslisztet, a vaníliás cukrot és a felvert tojásfehérjét. Összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztalapon.

Lépés: 4

A tészta másik felét kinyújtjuk, és beborítjuk vele a tölteléket. Villával megszurkáljuk a tetejét, és 160 °C-os sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Lépés: 5

Pihentetés után szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1983,4 kcal
  • Fehérje

    71,7 g
  • Zsír

    162,1 g
  • Szénhidrát

    114,1 g
  • Rost

    1,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Grand Marnier narancslikőr
Grand Marnier narancslikőr házilag

Mossuk meg a narancsokat, és hámozzuk meg mindegyiket úgy, hogy a belső fehér héjából ne maradjon a héjakon.

Close