Marhahúsleves metélttésztával

2014-02-17
Marhahúsleves metélttésztával
  • Várható: 4 tányér Marhahúsleves metélttésztával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:15 óra

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhalábszár és fartő
  • 2 db marhacsont
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db chili paprika
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 2 db krumpli
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 db kelbimbó
  • 1 db hegyes csípős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 2 szál zellerlevél
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • 6 szem egész bors
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • sáfrány
  • 1 pohárnyi cérnametélt

Elkészítés:

Lépés: 1

A húst és a csontot megmosom. A húst felkockázom. A zöldségeket megpucolom, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát, paradicsomot negyedelem, a gombát és a kelbimbót felezem. A chiliket egészben hagyom.

Lépés: 2

A húst és a csontot egy fazékba teszem, felöntöm vízzel, felforralom, majd lassú tűzön tovább főzöm. Amikor a hús már félig puha, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, belemorzsolom a leveskockákat, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

Lépés: 3

Közben külön vízben megfőzöm a tésztát.

Lépés: 4

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, s a húsból vegyesen, teszek bele tésztát, s egy chili paprikát.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gyömbér gyökér
A varázslatos gyömbér – szerelem, ayurveda a modern konyhában

A gyömbér, ez a jellegzetes illatú és nagyon karakteres ízű fűszer és gyógynövény keletről, az indiai konyhából került az asztalunkra. Érdekessége, hogy az európai konyhában elsősorban édességekhez kezdték használni, gyömbéres-mézes...

Close