Mandarinnal flambírozott vadkacsa aszalt szilvás fánkkal
2014-04-10- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: Mandarinnal flambírozott vadkacsa aszalt szilvás fánkkal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 1:35 óra
- Kész: 1:50 óra
Hozzávalók:
- 1 db kb. 2 kg-os vadkacsa
- 2 db zöld alma
- 150 g zellergumó
- 300 g vegyes zöldség
- 50 g cukor
- 2 dl almabefőtt leve
- 2 dl csontlé
- 1 dl olaj
- 80 g liszt
- 50 g vaj
- 1 dl tej
- 15 g só
- 3 g egész bors
- 1 db tojás
- 1 g koriandermag
- 3 db babérlevél
- 100 g aszalt szilva
- 400 g mandarin
- 1 dl vörösbor
- 4 cl Calvados vagy almapálinka
- 2 g borókabogyó
- olaj, a fánk sütéséhez
Elkészítés:
Lépés: 1
A megtisztított, kívül-belül jól megsózott vadkacsát az egyik almával és a zeller felével a hasüregében előmelegített sütőbe tesszük, és kevés vízzel, a darabolt vegyes zöldséggel és kevés olajjal 160 °C-on megsütjük. Sütés közben többször is meglocsoljuk az almabefőtt levével.
Lépés: 2
Közben elkészítjük a köretet. A vajból a liszttel és a forralt tejjel panádot készítünk, belekeverjük a tojást, sózzuk, és hozzáadjuk a kimagozott aszalt szilvát, amit előzőleg felfőzünk a vörösborban korianderrel és a babérlevéllel, és kihűtjük - leve nélkül -, majd hozzákeverjük a fánk anyagához.
Lépés: 3
Amikor a vadkacsa már puhára sült, kivesszük a sütőből, és tálalásig melegen tartjuk.
Lépés: 4
A zsírjában megpirítjuk a zöldséget, a felszeletelt másik almát, a tört borókák felét, a cukorral karamellizáljuk, egész borssal és sóval fűszerezzük, és lisztszórás után felengedjük a csontlével és az almabefőtt maradék levével, az aszalt szilva vörösboros levét is hozzáadjuk, és jól kiforraljuk. Átszűrve ezt is tegyük melegre.
Lépés: 5
Egy teflonos serpenyőbe kevés olajat forrósítunk, beletesszük a hámozott mandaringerezdeket, átforgatjuk a borókaőrleménnyel, a negyedelt vadkacsákkal, leöntjük az előmelegített almapárlattal, és lángolva adjuk az asztalra.
Lépés: 6
Felforrósítunk olajat, és kanállal beleszaggatjuk az aszalt szilvás fánkot, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Lépés: 7
A tányérra tálaljuk a mandarinos vadkacsát, mártást és fánkot teszünk mellé, de a mártást külön is adhatjuk.
Tipp:
Vadkacsaidényben különösen finom csemege, az ínyenceknek különösképpen ünnepi hangulatot áraszt, ha az asztalnál flambírozzuk e látványosan tálalt ételt.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
788 kcal -
Fehérje
166 g -
Zsír
127 g -
Szénhidrát
199 g