Mandarinnal flambírozott vadkacsa aszalt szilvás fánkkal

2014-04-10
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Mandarinnal flambírozott vadkacsa aszalt szilvás fánkkal 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:35 óra
  • Kész: 1:50 óra

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 2 kg-os vadkacsa
  • 2 db zöld alma
  • 150 g zellergumó
  • 300 g vegyes zöldség
  • 50 g cukor
  • 2 dl almabefőtt leve
  • 2 dl csontlé
  • 1 dl olaj
  • 80 g liszt
  • 50 g vaj
  • 1 dl tej
  • 15 g só
  • 3 g egész bors
  • 1 db tojás
  • 1 g koriandermag
  • 3 db babérlevél
  • 100 g aszalt szilva
  • 400 g mandarin
  • 1 dl vörösbor
  • 4 cl Calvados vagy almapálinka
  • 2 g borókabogyó
  • olaj, a fánk sütéséhez

Elkészítés:

Lépés: 1

A megtisztított, kívül-belül jól megsózott vadkacsát az egyik almával és a zeller felével a hasüregében előmelegített sütőbe tesszük, és kevés vízzel, a darabolt vegyes zöldséggel és kevés olajjal 160 °C-on megsütjük. Sütés közben többször is meglocsoljuk az almabefőtt levével.

Lépés: 2

Közben elkészítjük a köretet. A vajból a liszttel és a forralt tejjel panádot készítünk, belekeverjük a tojást, sózzuk, és hozzáadjuk a kimagozott aszalt szilvát, amit előzőleg felfőzünk a vörösborban korianderrel és a babérlevéllel, és kihűtjük - leve nélkül -, majd hozzákeverjük a fánk anyagához.

Lépés: 3

Amikor a vadkacsa már puhára sült, kivesszük a sütőből, és tálalásig melegen tartjuk.

Lépés: 4

A zsírjában megpirítjuk a zöldséget, a felszeletelt másik almát, a tört borókák felét, a cukorral karamellizáljuk, egész borssal és sóval fűszerezzük, és lisztszórás után felengedjük a csontlével és az almabefőtt maradék levével, az aszalt szilva vörösboros levét is hozzáadjuk, és jól kiforraljuk. Átszűrve ezt is tegyük melegre.

Lépés: 5

Egy teflonos serpenyőbe kevés olajat forrósítunk, beletesszük a hámozott mandaringerezdeket, átforgatjuk a borókaőrleménnyel, a negyedelt vadkacsákkal, leöntjük az előmelegített almapárlattal, és lángolva adjuk az asztalra.

Lépés: 6

Felforrósítunk olajat, és kanállal beleszaggatjuk az aszalt szilvás fánkot, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Lépés: 7

A tányérra tálaljuk a mandarinos vadkacsát, mártást és fánkot teszünk mellé, de a mártást külön is adhatjuk.

Tipp:

Vadkacsaidényben különösen finom csemege, az ínyenceknek különösképpen ünnepi hangulatot áraszt, ha az asztalnál flambírozzuk e látványosan tálalt ételt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    788 kcal
  • Fehérje

    166 g
  • Zsír

    127 g
  • Szénhidrát

    199 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülöksonkával
Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülöksonkával

Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva.

Close