Malibu kókuszos rum házilag

2013-12-03
  • Várható: 2 üveg Malibu kókuszos rum
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 336:55 óra

Néhány koktél, amelyben Malibu kókuszos rum is felhasználásra kerül: Rainbow Shots, Vampire Bite

Tipp (kókuszdió vásárlása):

– A vásárlás előtt rázzuk meg a kókuszdiót. Az a jó, amiben még van egy kevés víz, de nem túl sok.
– Ellenőrizzük a kókuszdión a három bemélyedést: ha ezek penészesek, semmiképp se vásároljuk meg.

Hozzávalók:

  • 1 db érett (barna héjú) kókuszdió fehér húsa
  • 1 üveg (7,5 dl) fehér rum
  • 1,5 csésze víz
  • 12 uncia (kb. 1,5 csésze) kristálycukor

Tipp (kókuszdió feltörése, húsának kiszedése):

Tartsuk magunk felé a kókuszdió azon végét, melyen 3 kisebb mélyedés található, és fordítsuk úgy, hogy azok egy arcot formázzanak (felső 2 a szem, az alsó mélyedés a száj). Az alsó lyukat (amelyen keresztül könnyebben feltörhető) egy csavarhúzóval vagy dugóhúzóval fúrjuk át, majd öntsük ki a gyümölcsből egy tálba a kókuszvizet. Ezután törjük ketté egy kalapáccsal vagy húsklopfolóval a kókuszdiót úgy, hogy elfektetve, merőlegesen a gyümölcs közepére több ponton (kicsit mindig fordítunk rajta) erős csapásokat mérünk. Miután kettétört, törjük további kisebb darabokra a kókuszdiót, majd ezekről egy erős késsel fejtsük is le a fehér húst. Az ezután fennmaradó barna héjat távolítsuk el egy hagyományos zöldségpucolóval, és öblítsük le vízzel a darabkákat, hogy a fennmaradó apró részek is lejöjjenek róla. A kókuszdió húsát használjuk fel tetszőlegesen (pl. lereszelve) a továbbiakban.

Elkészítés:

Lépés: 1

Miután a kókuszdiót feltörtük, és kinyertük belőle a fehér húsát (lásd: tipp), a kókuszdió darabokat egy konyhai robotgéppel (food processor) aprítsuk fel, vagy egy nagyobb lyukú reszelővel reszeljük le.

Lépés: 2

Készítsük el a cukorszirupot, illetve a kókusz szirupot az italhoz:

Egy közepes serpenyőbe rakjuk bele a 1,5 csészényi vizet, majd közepes-magas hő mellett rakjuk a forrásban lévő vízbe a 12 unciányi cukrot, és néhányszor megkeverve oldjuk fel teljesen benne. Miután feloldódott a cukor, rakjuk hozzá az aprított kókusz húsát, kevergessük meg, majd főzzük tovább mintegy 2 percig. Vegyük le a tűzről a serpenyőt, és hagyjuk a kókusz szirupot kihűlni.

Lépés: 3

A kihűlt szirupot öntsük át egyenlő mértékben 2 tiszta literes üvegbe (pl.: dunsztos üveg), vagy egy nagyobb méretű üvegpalackba.

Lépés: 4

Adjuk hozzá a fehér rumot. Ha 2 üvegbe öntöttük szét korábban a szirupot, akkor természetesen egyenlő arányban öntsük szét a rumot is.

Lépés: 5

Zárjuk le az üvegeket, rázzuk fel őket, majd tegyük mindegyiket napfénytől mentes, száraz, hűvös helyre legalább 2 hétre (de inkább 3-ra).

Lépés: 6

Ezután egy cheesecloth-on (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) vagy kávé filteren keresztül szűrjük át a kókuszos fehér rumot, tiszta és zárható üvegpalackokba, és tároljuk szobahőmérsékleten legfeljebb egy évig.

Videó (kókuszdió felnyitása és húsának felhasználása):

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Amstel Cafe & Restaurant
Amstel Cafe & Restaurant

Engedjék meg, hogy néhány mondatban bemutassam az étterem történetét. Az épület, amelyben jelenleg egy 22 szobás szálloda és az Amstel Cafe & Restaurant üzemel, a 60-as évek elején hamísítatlan Duna-parti...

Close