Majonézes gyümölcssaláta
2013-02-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Majonézes gyümölcssaláta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 20perc
“Ha egy érdekes salátával szeretnék feldobni a hidegtálukat, akkor mindenképpen érdemes elkészíteniük a majonézes gyümölcssaláta receptünket. Ha elsőre nem is gondolnák, ez az édes saláta kiválóan illik sültek mellé. Készítsék el bátran, a vendégek ezután ezt fogják követelni.”
Hozzávalók:
- 2 kis pohár tejföl
- 5 evőkanál majonéz
- 1 fél citrom leve
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- porcukor
- 0,5 kg trópusi gyümölcskoktél
Elkészítés:
Lépés: 1
A saláta elkészítését az öntettel (tartármártás) kezdjük, ehhez keverjük össze a tejfölt, a majonézt, a mustárt és a citromlevet, majd egy csipet sót és borsot is adjunk az öntetthez. Miután édes lesz a saláta, cukor is kell az öntetbe – valamivel több, mint amennyit egy tartármártásba tennének.
Lépés: 2
Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a jól lecsepegtetett trópusi gyümölcskoktélt összekeverjük a tartármártással.
Lépés: 3
Az elkészült majonézes gyümölcssalátát hagyjuk néhány óráig a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet