Majonéz
2013-02-19- Várható: 1 kis üveg Majonéz
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 15perc
- Kész: 20perc
“A majonéz egy nagyon finom krém, amely a francia konyha remeke. A majonézt sokan kritizálják, de a kritikusok általában nem az íze, hanem a magas zsír és kalóriatartalma miatt fintorognak. A finom ételek általában egészségtelenek, de ha általában egészségesen élünk, néha megérdemlünk egy kis kicsapongást.”
Hozzávalók:
- 2,5 dl étolaj
- 1 evőkanál minőségi mustár
- 2 tojás sárgája
- 2 evőkanál tejföl
- pár csepp citromlé
- só
- bors
A majonéz készítés legfontosabb eszköze a kézi mixer (botmixer), mert ennek az eszköznek a segítségével nagyon sok fáradtságtól kímélhetjük meg magunkat.
Elkészítés:
Lépés: 1
A majonézünk elkészítéséhez a mixer segítségével kavarjuk addig a tojások sárgáját, amíg ki nem fehérednek. Ekkor mehet a tojásokhoz a mustár is, amit szintén keverjünk jól el. Ezután a további folyamatos keverés mellett nagyon lassan csurgassuk az alaphoz az olajat.
Lépés: 2
Ezt követően ízesítsük a majonézt a sóval, a borssal, illetve a citromlével.
Lépés: 3
Ha krémesebbé, illetve kevésbé markáns ízűvé szeretnénk tenni a majonézt, akkor 1-2 evőkanál tejfölt is adjunk hozzá.
Tipp:
A majonéz készítésének titka, hogy a hozzávalókat hűtő hidegen kell felhasználni – így sokkal könnyebb dolgunk lesz, mert a majonéz sokkal gyorsabban eléri a krémes állagát. Ezt a finomságot módjával használhatják szendvicskehez, salátákhoz, vagy sültek mellé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet