Madártej

2013-11-02
Madártej
  • Várható: 4 adag Madártej
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Angol nyelvterületen: Floating island
Francia nyelvterületen: Ile flottante
Osztrák nyelvterületen: Kanarimilch

Hozzávalók:

  • 1,2 liter tej
  • 4 tojás
  • 1 púpozott evőkanál vaníliás pudingpor vagy finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 szál vaníliarúd

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojások fehérjéiből kemény habot verünk, és 5 dkg cukrot belekeverünk.

Lépés: 2

7 dl tejet felforralunk, és az édes habot evőkanállal apránként beleszaggatjuk. (A galuskák mindkét oldalát 5 másodpercig főzzük, majd szitán lecsurgatjuk.)

Lépés: 3

A tojások sárgáját a kristálycukorral, a vaníliás pudingporral (vagy liszttel), a vaníliás cukorral (vagy vaníliával) habosra keverjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszűrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskákat is kifőztük.

Lépés: 4

Habverővel kevergetve, gőzön krémmé főzzük, majd ha kihűlt, mély tálba öntjük. A közben kihűlt habgaluskákat a tetejére fektetjük, és hűtve kínáljuk.

Tipp:

Ha nagyon gazdagon akarjuk kínálni a madártejet, a habgaluskákat teletűzdelhetjük vágott mandula “tüskékkel”, vagy karamellt csorgathatunk rá.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Piskótával töltött őszibarack

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Passiógyümölcskrém

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rum and Coke koktél
Rum and Coke koktél

Töltsük föl a highball poharat jéggel, majd öntsük rá a fehér rumot.

Close