Lencsefőzelék
2014-04-04- Várható: Lencsefőzelék 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 55perc
Úgy tartja a mondás, hogy aki újévkor lencsefőzeléket fogyaszt, annak tele lesz a pénztárcája. Persze a lencsefőzeléket nemcsak újévkor érdemes elkészíteni, mert nagyon finom, és egy kis kolbásszal, vagy füstölt hússal akár egytálételként is megteszi.
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 1 szál füstölt kolbász, felkarikázva
- 1 kis fej vöröshagyma, egészben hagyva
- 2 gerezd fokhagyma, egészben hagyva
- só
- bors
- 2-3 babérlevél
- őrölt kömény
- olaj
- 1 kis pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál mustár
Tipp:
Hogy lerövidítsük a lencse főzési idejét, érdemes éjszakára beáztatni. Mielőtt azonban elkezdjük főzni a lencsét, cseréljük ki alatta a vizet.
Elkészítés:
Lépés: 1
Valamivel több vízben kezdjük el főzni a lencsét, mint amennyi ellepi, és adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, sózzunk-borsozzunk, és szórjunk egy keveset az őrölt köményből is az ételbe.
Lépés: 2
Ha a lencse megpuhult, akkor tejfölös rántással sűrűsítsük. Ehhez a lisztet pirítsuk zsemleszínűre egy kevés olajon, majd húzzuk le a tűzről, merjünk hozzá a főzőléből és keverjük simára.
Lépés: 3
A rántáshoz keverjük hozzá a tejfölt, így is keverjük simára, majd adjuk hozzá az ételhez. Forraljuk még pár percig a főzeléket, adjuk hozzá a mustárt, és dobjuk bele a kolbászt is, majd tálaljuk forrón tálaljuk a lencsefőzeléket.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet