Lencsefőzelék fasírttal
2013-11-01- Várható: 2 tányér Lencsefőzelék fasírttal
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók (főzelékhez):
- 1 bögre lencse
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 1/2 citrom héja
- néhány csepp ecet
- só
- őrölt fekete bors
- 1 evőkanál liszt
- olaj
Hozzávalók (fasírthoz):
- 20 dkg darált hús
- 1 db zsemle
- tej
- 1 fej kicsi vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- só
- őrölt pirospaprika
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
Lépés: 1
A kiválogatott lencsét előző este beáztatom.
Lépés: 2
Másnap a citromhéjjal, babérlevéllel, ecettel, sóval és borssal fűszerezve, vízzel feleresztve puhára főzöm.
Lépés: 3
Közben elkészítem a fasírtot. A hagymát megdinsztelem, a húst ráteszem. Fehéredésig pirítom. Egy keverőtálban összekeverem a hagymával, az összetépdesett, tejbeáztatott zsemlével, vagdalt petrezselyemmel, fűszerezem. Kis pogácsákat formázok. Bő olajban megsütöm.
Lépés: 4
Egy serpenyőben elkészítem a rántást, olajban az aprított hagymákat megpirítom, rászórom a lisztet. A rántást a lencséhez keverem.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet