Lecsós sertéstarja zöldborsópürével, dinsztelt sárgarépával
2013-11-25
- Várható: 2 tányér Lecsós sertéstarja zöldborsópürével, dinsztelt sárgarépával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 25 dkg sertéstarja
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- olívaolaj
- 1 bögre zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 2 db kicsi paradicsom
- 2 szelet avokádó
- 2 db friss chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
Elkészítés:
Lépés: 1
A hagymákat szeletelem, a paprikát és a paradicsomot darabolom, a sárgarépát vastagabb csíkokra vágom.
Lépés: 2
A zöldborsót kevés vízzel felteszem főni, sózom, borsozom.
Lépés: 3
Egy másik edényben párolom a répát, sózom, borsozom.
Lépés: 4
Egy serpenyőbe beteszem a tarja szeleteket, a hagymát, paprikát, paradicsomot, locsolok rá egy kevés olívaolajat, fűszerezem, s fedő alatt párolom.
Lépés: 5
A borsót botmixerrel összekeverem.
Lépés: 6
Tálaláskor teszek a tányérra a tarja szeleteket, formázott borsópürét, rá egy chilit, mellé egy paradicsomot, répagúlát, s egy szelet avokádót.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet