Lazacszeletek parajjal
2013-09-16- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: Lazacszeletek parajjal 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 32perc
Hozzávalók:
- 80 dkg lazacfilé
- 2 db citrom
- csipet só
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál cukor
- 80 dkg paraj
Elkészítés:
Lépés: 1
A parajt kiolvasztjuk, és lecsepegtetjük. A halfilét besózzuk, citromlével meglocsoljuk.
Lépés: 2
A vajat egy serpenyőben felmelegítjük, folyamatosan hozzáadjuk a parajt, és lassú tűzön megpároljuk. A halfiléket a paraj tetejére tesszük, lefedjük, és 8-10 percig pároljuk. A megpárolt halfiléket meleg tálba helyezzük.
Lépés: 3
A parajt sóval, cukorral ízesítjük, majd a tejszínnel felforraljuk, és botmixerrel krémesítjük.
Lépés: 4
Tálalásnál a parajkrémet alulra tesszük, majd ráhelyezzük a halszeleteket.
Lépés: 5
Citromcikkekkel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
950,5 kcal -
Fehérje
47,1 g -
Zsír
86,8 g -
Szénhidrát
8,5 g -
Rost
2,1 g