Lángoló banán

2013-11-03
Lángoló banán
  • Várható: Lángoló banán 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 14perc
  • Kész: 16perc

Angol nyelvterületen: Flaming banana

Hozzávalók:

  • 4 db banán
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál pikáns ízű dzsem (ribiszkezselé vagy meggy-, illetve málnalekvár)
  • 1 dl erős rum

Elkészítés:

Lépés: 1

A meghámozott banánokat zománcos vagy teflon tepsibe egymás mellé fektetjük, a lekvárral megkenjük, és a vajat rámorzsolva, a forró sütőben kb. 10 percig sütjük.

Lépés: 2

Ezután a sütőből kivesszük, és a rummal azonnal meglocsoljuk. Így szépen lángolva (óvatosan) visszük az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hilltop logó
A BBC borszakértője a Hilltopra voksol

A BBC1 borszakértője, Olly Smith új kedvence lett a 2012-es Hilltop Malbec. Ezzel pedig egyenes út vezetett a brit sajtósok Top 10-es borlistájára. A The Mail on Sunday című lapban...

Close