Krumplifőzelék
2013-11-05- Várható: Krumplifőzelék 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 35perc
A krumplifőzelék az egyik legfinomabb magyar étel, ami akkor is jó, ha olcsó ételt szeretnénk főzni, de akkor is, ha egy finom sült mellé szeretnénk egy egyszerű köretet. Próbálja ki hagyományos krumplifőzelék receptünket – biztosan nem fog csalódni.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya, megpucolva, apró kockára vágva
- 1 fej vöröshagyma, megpucolva, egészben hagyva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- só
- bors
- babérlevél
- egy kis pohár tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 csipet rozmaring
Elkészítés:
Lépés: 1
A krumplit tegyük fel annyi vízben főni, amennyi éppen ellepi. Adjuk hozzá az egész vöröshagymát (amelyet a habarás előtt kiveszünk), a babérlevelet, a fokhagymát, és sózzunk - borsozzunk.
Lépés: 2
Ha a krumpli kezd puhulni, akkor habarással sűrűsítsük. Ehhez keverjük simára a tejfölt és a lisztet, szedjünk hozzá 1-2 merőkanállal a forró léből, azt is jól keverjük el, majd a habarást öntsük hozzá az ételhez.
Lépés: 3
Ha igazán egyedi, és eredeti ízt szeretnénk kölcsönözni a krumplifőzeléknek, akkor a habarással egy időben tegyünk bele apróra vágott friss (esetleg szárított) rozmaringot.
Lépés: 4
Felénk fehéren készítik a krumplifőzeléket, de esetleg a habarás készítésekor a tejfölhöz keverhetnek egy kis őrölt fűszerpaprikát.
Lépés: 5
A krumplifőzeléket savanyítja egy kicsit a tejföl, de erre egy kicsit rátehetünk, ha öntünk hozzá egy leheletnyi ecetet.
Tipp:
A krumplifőzelékhez fogyaszthatnak ezer féle feltétet, nekem a sült oldalas a kedvencem.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet