Kőrözött

2013-02-06
Kőrözött
  • Várható: Kőrözött 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 10perc
  • Kész: 15perc

“A kőrözött valamikor a pásztorok eledele volt, akik szerették zöldségekkel és fűszerekkel feldobni a friss túrót. Manapság a kőrözött egy megosztó étel, mert valaki vagy szereti, vagy ki nem állhatja, de azt leszögezhetjük, hogy ennek a finom krémnek helye van a legjobb magyar ételek között.”

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró (félzsíros)
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 20 dkg tejföl (20%-os)
  • 10 dkg vaj
  • őrölt édes fűszerpaprika
  • egész fűszerkömény
  • bors

Elkészítés:

Lépés: 1

A tehéntúrót egy villa segítségével törjük át, majd keverjük hozzá a tejfölt és a vajat, hogy ne legyen folytós.

Lépés: 2

A krémbe tegyük bele az apróra vágott vöröshagymát, és a fűszereket. Az egész köménnyel ne spóroljanak, mert ez a kőrözött lelke. A fűszerpaprikából csak annyit kell a kőrözöttbe tenni, hogy megszínezze.

Lépés: 3

Ha kőrözött elkészült, akkor mindenképpen hagyjuk egy napig hűtőben pihenni, mert ha az ízei összeérnek, fényévekkel finomabb lesz.

Tipp:

A kőrözöttet friss kenyér mellé kínálják.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Értékelje a receptet

4 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sonkás dinnyekrém

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kacsamáj pástétommal töltött karalábé tejfölös-fehérboros szószban
Kacsamáj pástétommal töltött karalábé tejfölös-fehérboros szószban

Hogy ne mindig a megszokott darálthús legyen a töltelék.

Close