Kolozsvári pulykatokány

2014-04-01
Kolozsvári pulykatokány
  • Várható: Kolozsvári pulykatokány 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 50perc

Miután nagyon szeretem a rizst, gyakran készítek olyan ételeket, amelyhez ezt a köretet kell kínálni. Éppen ezért a kolozsvári pulykatokány elég gyakran megfordul az asztalunkon – próbálják ki Önök is.

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamellfilé, csíkokra vágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 10 dkg kolozsvári szalonna, apróra vágva
  • 25 dkg csiperkegomba, apróra vágva
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj
  • őrölt fűszerpaprika
  • bors

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy kevés olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát és a szalonnát, majd ha egy kicsit megpirultak, akkor adjuk hozzájuk a húst is. Ha a hús kifehéredett, akkor szórjunk az alapra a pirospaprikából. Ezt követően adjuk az alaphoz a gombát és a fokhagymát, majd sózzunk-borsozzunk.

Lépés: 2

10-15 perc alatt pároljuk puhára a pulykatokányt, majd liszttel elkevert tejszínnel sűrűsítsük be.

Tipp:

A kolozsvári pulykatokányt párolt rizzsel, esetleg galuskával kínálják.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Értékelje a receptet

5 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült füstölt-főtt tarja sült zöldségekkel
Sült füstölt-főtt tarja sült zöldségekkel

Pompás lett a tarja a sok zöldséggel.

Close