Kolozsvári pulykatokány
2014-04-01- Várható: Kolozsvári pulykatokány 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 50perc
Miután nagyon szeretem a rizst, gyakran készítek olyan ételeket, amelyhez ezt a köretet kell kínálni. Éppen ezért a kolozsvári pulykatokány elég gyakran megfordul az asztalunkon – próbálják ki Önök is.
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamellfilé, csíkokra vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 10 dkg kolozsvári szalonna, apróra vágva
- 25 dkg csiperkegomba, apróra vágva
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- olaj
- őrölt fűszerpaprika
- só
- bors
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy kevés olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát és a szalonnát, majd ha egy kicsit megpirultak, akkor adjuk hozzájuk a húst is. Ha a hús kifehéredett, akkor szórjunk az alapra a pirospaprikából. Ezt követően adjuk az alaphoz a gombát és a fokhagymát, majd sózzunk-borsozzunk.
Lépés: 2
10-15 perc alatt pároljuk puhára a pulykatokányt, majd liszttel elkevert tejszínnel sűrűsítsük be.
Tipp:
A kolozsvári pulykatokányt párolt rizzsel, esetleg galuskával kínálják.
Átlag értékelés
(4.4 / 5)
5 ember értékelte ezt a receptet