Kolbászos-fűszeres töltelékkel töltött csirke sörben sütve, brokkolis krumplipürével és almakompóttal
2013-12-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: 6 adag Kolbászos-fűszeres töltelékkel töltött csirke sörben sütve, brokkolis krumplipürével és almakompóttal
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:45 óra
Hozzávalók (töltött csirkecombokhoz):
- 1200 g csirkecomb
- 2 db zsemle
- 25 dkg csabai füstölt kolbász
- 2 dl tej
- 2 db tojás (mélyalmos, L méret)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1/2 liter világos sör
Hozzávalók (brokkolis burgonyapüréhez):
- 1/2 kg brokkoli
- 1 kg burgonya
- 10 dkg vaj
- 1/2 liter tej
- csipet étkezési só
- csipet őrölt fehérbors
Hozzávalók (almakompóthoz):
- 60 dkg alma
- 1 db citrom
- 3 evőkanál méz
- 1 kis darab egész fahéj
- 6 db szegfűszeg
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkecombokat megmossuk, fellazítjuk rajtuk a bőrt.
Lépés: 2
Elkészítjük a tölteléket: a kolbászt ledaráljuk, a zsemléket tejbe áztatjuk, amikor puha lesz, kinyomkodjuk, és a kolbászhoz keverjük, hozzáadjuk a tojást, a finomra vágott vöröshagymát és a petrezselyemzöldet. A jól összekevert tölteléket a fellazított bőr alá töltjük. Tűzálló tálba téve, sörrel meglocsolva 160 °C-on 35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sütés közben saját levével locsolgatjuk.
Lépés: 3
A brokkolit sós vízben puhára főzzük. A héjában főtt, megtisztított burgonyával együtt, főző vize nélkül lepasszírozzuk, vajjal, tejjel elkeverjük, sóval, szerecsendióval ízesítjük.
Lépés: 4
Az almát négyfelé vágjuk, citromlével megcsepegtetjük. Három deciliter vízben a mézet fahéjjal, szegfűszeggel felforraljuk, és ebben tíz perc alatt megfőzzük az almát.
Lépés: 5
Tálalásnál a pürét megformázzuk, a kompótot ízlésesen elhelyezzük a töltött csirkecombok mellett.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1588,2 kcal -
Fehérje
100,5 g -
Zsír
92,5 g -
Szénhidrát
94,7 g -
Rost
7,1 g