Kivivel pirított szárnyas- vagy libamájszeletek

2014-04-11
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Kivivel pirított szárnyas- vagy libamájszeletek 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 500-600 g hízott liba mája vagy ugyanennyi szárnyasmáj
  • 4 db kivi
  • 50 g vaj
  • 50 g margarin
  • 80 g érett kökény
  • 320 g rizs
  • 5 g só
  • 80 g muskotályos szőlő
  • 150 g alma
  • 50 g magozott cseresznye
  • 1 dl tokaji aszú
  • 1 dl kész barna- vagy spanyolmártás

Elkészítés:

Lépés: 1

Először a köretet készítjük el. A megmosott és lecsepegtetett rizst a margarinon átforrósítjuk, rátesszük a szintén megmosott és kimagozott kökényt, és megfelelő mennyiségű vízzel felöntve készre pároljuk.

Lépés: 2

Elkészítjük a mártást. Az almát hámozás nélkül felkockázzuk, a szőlőszemeket és a cseresznyét kimagozás után a felforrósított vajra tesszük. Ha mindhárom gyümölcs elfőtte a saját levét, a tokaji aszút hozzátéve kiforraljuk a kész barna- vagy spanyolmártással. Meleg helyre állítjuk, és vajdarabkákat csipkedjünk a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg.

Lépés: 3

A libamájat felszeleteljük, személyenként négy szeletbe, és az író nélküli vajon mindkét oldalát átsütjük. Ugyanebben a vajban átsütjük a hámozott, vastagabb szeletbe vágott kivit is.

Lépés: 4

Tálaláskor a kökényes rizsből formát készítünk a tányérra, váltakozva helyezzük rá a sült liba- vagy szárnyasmájat és a kivit, kevés mártást öntünk mellé, de külön is adhatunk a gyümölccsel dúsított mártásból.

Tipp:

A májat mindig utoljára süssük készre.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    972 kcal
  • Fehérje

    126 g
  • Zsír

    118 g
  • Szénhidrát

    85 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A francia konyha világhírű, itthon mégis félve vágunk bele francia ételek elkészítésébe, mert gyakran úgy gondoljuk, hogy a francia ételek nehezen elkészíthetőek.

Close