Kijevi céklaleves

2013-12-20
Kijevi céklaleves
  • Várható: Kijevi céklaleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 55perc

Borajánló: száraz, fehérbor

Hozzávalók:

  • 60 dkg csomagolt, előfőzött cékla
  • csipet étkezési só
  • 25 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 40 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál citromlé
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • csipet szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:

Lépés: 1

Az előfőzött céklát felvágjuk apró darabokra, majd leforrázzuk, amikor megpuhult, botmixerrel krémesítjük.

Lépés: 2

A cékla levében a csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát és a nagyobb darabokra vágott csirkemellet megfőzzük, a szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük.

Lépés: 3

A céklakrémet visszatesszük a levesbe, összeforraljuk, és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

  • Sárgadinnyeleves saját héjában

    Sárgadinnyeleves saját héjában

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    218,1 kcal
  • Fehérje

    28,9 g
  • Zsír

    2,2 g
  • Szénhidrát

    20,7 g
  • Rost

    5,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Karácsonyi gombás-tejszínes lazac
Karácsonyi gombás-tejszínes lazac

A halfilét kiolvasztjuk, és szép, egyenletes szeletekre vágjuk.

Close