Kávétorta cukrozott cseresznyével
2014-08-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 12 szelet Kávétorta cukrozott cseresznyével
- Felszolgálás: 6-12 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:30 óra
Hozzávalók:
- 1 db kész, sárga piskótakarika (vagy 4 tojás + 80 g cukor + 100 g lisztből készült piskóta)
- 250 g porcukor
- 4 tojásfehérje
- 6 tojássárgája
- 2,5 dl tejszín
- 10 g vaníliás cukor
- 1 dl erős kávéfőzet
- 1 dl tejszínhab
- 150 g cukrozott koktélcseresznye
- pár szem kávé (díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A kész piskótakarikát három egyforma lapra vágjuk, kettőt félreteszünk, a harmadikból két és fél cm-es peremet hagyunk, a belsejét máshoz, például a piskótával töltött őszibarackhoz használhatjuk fel.
Lépés: 2
A porcukrot, a tojások sárgáját, a tejszínt, a vaníliás cukrot és az erős kávé-főzetet vízgőzre állítva, állandó keverés közben azonos állagú és sűrű krémmé főzzük, kissé lehűtve belekeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját és pár szem koktél- vagy cukrozott cseresznye visszatartásával a cseresznyét is.
Lépés: 3
A következőképpen töltjük meg a tortát: az egyik piskótalapra rátesszük azt a lapot, amelynek csak a peremét hagytuk meg, az üreget krémmel töltjük ki, majd befedjük a tetővel, azt is bekenjük a maradék krémmel, mintegy „bepanírozzuk".
Lépés: 4
Mélyhűtőben kifagyasztjuk, mikor onnan kivesszük, tizenkét szeletbe vágjuk fel.
Lépés: 5
Keményre vert tejszínhabbal, a félretett koktél- vagy cukrozott cseresznyével és kávészemekkel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
449 kcal -
Fehérje
4 g -
Zsír
209 g -
Szénhidrát
133 g