Kávémártás mazsolával, melegen
2015-02-16- Konyha: Nemzetközi
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Kávémártás mazsolával, melegen 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 55perc
- Kész: 60perc
Kb. 2 dl kész mártáshoz
Hozzávalók:
- 1 dl erős kávéfőzet
- 1 dl tejszín
- 3 tojás
- 40 g cukor
- 20 g vaj
- 40 g mazsolaszőlő
Elkészítés:
Lépés: 1
1 erős kávéfőzetet készítünk, amit ráadásul még a felére be is forralunk.
Lépés: 2
Egy nagyobb lábosba vizet forralunk, ebbe kisebbet állítunk - ez az úgynevezett vízfürdő - és ebbe ütjük a tojások sárgáját, beleöntjük a tejszínt és a habverővel állandóan keverve mártássűrűségűre főzzük.
Lépés: 3
Hozzátesszük a cukrot, az írótól mentes olvasztott vajat és a beforralt kávéfőzetet, legvégül pedig a tojások fehérjének keményre vert habját. Ezzel fellazítjuk a mártást.
Lépés: 4
Most belekeverjük az áztatott, leszűrt mazsolaszőlőt - felnőtteknek rumba áztathatjuk -, így fejezzük be a kávémártást.
Lépés: 5
Tálalásig meleg helyen tartsuk.
Tipp:
Minden kelt tészta mellé, de különösen a karamellizált lángolt sárgadinnye és banán házassága elnevezésű étel mellé illő meleg mártás.
A feltüntetett tápértékek 2 dl kávémártásra vonatkoznak.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
876 kcal -
Fehérje
84 g -
Zsír
152 g -
Szénhidrát
188 g