Kávémártás mazsolával, melegen

2015-02-16
Kávémártás mazsolával, melegen
  • Várható: Kávémártás mazsolával, melegen 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 60perc

Kb. 2 dl kész mártáshoz

Hozzávalók:

  • 1 dl erős kávéfőzet
  • 1 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 40 g cukor
  • 20 g vaj
  • 40 g mazsolaszőlő

Elkészítés:

Lépés: 1

1 erős kávéfőzetet készítünk, amit ráadásul még a felére be is forralunk.

Lépés: 2

Egy nagyobb lábosba vizet forralunk, ebbe kisebbet állítunk - ez az úgynevezett vízfürdő - és ebbe ütjük a tojások sárgáját, beleöntjük a tejszínt és a habverővel állandóan keverve mártássűrűségűre főzzük.

Lépés: 3

Hozzátesszük a cukrot, az írótól mentes olvasztott vajat és a beforralt kávéfőzetet, legvégül pedig a tojások fehérjének keményre vert habját. Ezzel fellazítjuk a mártást.

Lépés: 4

Most belekeverjük az áztatott, leszűrt mazsolaszőlőt - felnőtteknek rumba áztathatjuk -, így fejezzük be a kávémártást.

Lépés: 5

Tálalásig meleg helyen tartsuk.

Tipp:

Minden kelt tészta mellé, de különösen a karamellizált lángolt sárgadinnye és banán házassága elnevezésű étel mellé illő meleg mártás.

A feltüntetett tápértékek 2 dl kávémártásra vonatkoznak.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    876 kcal
  • Fehérje

    84 g
  • Zsír

    152 g
  • Szénhidrát

    188 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tavaszi hideg zöldségkrém leves
Tavaszi hideg zöldségkrém leves

A megtisztított zellert uborkagyalun legyaluljuk, sütőpapírra tesszük.

Close