Karfiol krémleves

2012-11-11
Karfiol krémleves
  • Várható: Karfiol krémleves 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 35perc

Szinte bármelyik zöldségből lehet krémlevest készíteni, de a karfiol állaga kínálja magát arra, hogy krémlevest főzzünk belőle. A többi krémleves elkészítéséhez hasonlóan, a karfiol krémleves elkészítése is nagyon egyszerű.

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol rózsái
  • 1/2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 db burgonya, megpucolva, felkockázva
  • 5 dkg vaj
  • 1 db zeller, megpucolva, apróra vágva
  • 1,5 l zöldségleves alaplé
  • 2 dl tejszín
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 20 dkg aromás sajt, lereszelve

Elkészítés:

Lépés: 1

A zöldségeket kezdjük el pirítani a vajon, majd néhány perc elteltével öntsük fel őket a zöldségleves alaplével. Fűszerezzünk, majd főzzük addig a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak.

Lépés: 2

Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt a leveshez, forraljuk fel újra, és egy botmixer segítségével pépesítsük a hozzávalókat. A még forrásban lévő leveshez adjuk hozzá a sajt felét, jól keverjük el, és már készen is vagyunk.

Lépés: 3

A karfiol krémleves tetejére szórjunk a reszelt sajtból, és úgy tálaljuk. Ehhez a finom leveshez nagyon illetnek a könnyű száraz fehérborok, ha tehetik, fogyasszanak mellé zöldveltelinit.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Hideg szilvadara

A búzadarát a tejben és a tejszínben felfőzzük.

Close