Karácsonyi mézeskalács

2013-12-02
Karácsonyi mézeskalács
  • Várható: Karácsonyi mézeskalács 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Borajánló: félédes, minőségi vörösbor

Hozzávalók (tésztához):

  • 25 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojás sárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 1 dkg fahéj
  • 1 dkg őrölt szegfűszeg

Hozzávalók (díszítéshez):

  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tojás sárgája

Elkészítés:

Lépés: 1

A kézmeleg mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, egy egész tojást és egy tojássárgáját. Reszelt citromhéjjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel ízesítjük, majd hozzáadjuk a megszitált lisztet és a szódabikarbónát.

Lépés: 2

Simára gyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd fél centi vastagságúra kinyújtjuk. Különféle formákat szúrunk ki a tésztából, a tetejét tetszőlegesen díszítjük tejfölös tojássárgájával.

Lépés: 3

Előmelegített sütőben, 160 °C-on, körülbelül 10-15 percig sütjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1098,5 kcal
  • Fehérje

    19,4 g
  • Zsír

    107,7 g
  • Szénhidrát

    99,3 g
  • Rost

    0,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Champagne koktél
Champagne koktél

Más ismert receptek szerint „erősíthetjük” az italt 2 cl konyakkal, esetleg Francia Brandyvel.

Close