Karácsonyi halkoktél saláta

2012-12-17
Karácsonyi halkoktél saláta
  • Várható: Karácsonyi halkoktél saláta 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg burgonya
  • 15 dkg zeller
  • 1 db alma
  • 1 db narancs
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 db tonhalkonzerv
  • 10 dkg garnélarák
  • 5 dkg lazac
  • 1/2 dl rózébor (pl.: Neszmélyi Merlot Rosé)
  • 1/4 db jégsaláta
  • 1/4 db citrom
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 csomag bazsalikom

Elkészítés:

Lépés: 1

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és puhára főzzük. A zellert megtisztítjuk, és fedő alatt megpároljuk. A főtt burgonyát, a párolt zellert, a sárgarépát és az almát vékony csíkokra vágjuk. A narancsot gerezdjeire szedjük.

Lépés: 2

A jégsalátát megmossuk, apró darabokra tépkedjük, és egy salátás tálra halmozzuk. Rátesszük a csíkokra vágott zöldségeket és a gerezdekre szedett narancsot.

Lépés: 3

A rosé borhoz hozzáadjuk az olívaolajat és a citrom levét, így öntetet készítünk belőle.

Lépés: 4

Ízlésesen a salátára helyezzük a tonhaldarabokat, az előfőzött rákocskákat és a lazacszeleteket. Petrezselyemzölddel és bazsalikommal díszítjük, majd a tálalás előtti percekben meglocsoljuk a kész salátát az előre elkészített öntettel.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    390,4 kcal
  • Fehérje

    15,5 g
  • Zsír

    25,7 g
  • Szénhidrát

    21,8 g
  • Rost

    2,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Női vágy

A megmosott, lecsepegtetett pulykamell filéből 4-5 dkg-os szeleteket vágunk. Besózzuk, meghintjük Delikát Szárnyas Fűszerkeverékkel, majd előhevített olajon elősütjük.

Close