Káposztás tészta

2013-02-21
Káposztás tészta
  • Várható: Káposztás tészta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

“Sokan azért nem kedvelik a káposztás tésztát, mert túlságosan erőteljes, karakteres az íze. Ezt elkerülendő mi egy kis almát szoktunk tenni a káposztás tésztához, mert így sokkal könnyedebb lesz az íze.”

Hozzávalók:

  • 1 fejes káposzta, lereszelve
  • 2 db alma, megpucolva, lereszelve
  • olaj
  • bors
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 50 dkg kockatészta, al dentére főzve (a nem puhára, hanem haraphatóra főzött tészta jelzője)

Elkészítés:

Lépés: 1

Először néhány csepp olajon kezdjük el pirítani a káposztát, valamint az almát. Ha a káposzta és az alma megfonnyadt, akkor adjuk hozzájuk a cukrot, és karamellizáljuk őket. Addig pirítsuk a hozzávalókat, amíg meg nem puhulnak, miközben sózunk, borsozunk.

Lépés: 2

Ha a káposztás tészta feltétje elkészült, akkor már csak annyi dolgunk van, hogy összeforgassuk az al dentére főzött kockatésztával.

Tipp:

Figyeljenek arra, hogy ne borsozzák túl a káposztás tésztát, inkább tegyenek az asztalra egy kicsit belőle, hogy mindenki szórjon belőle a saját ízlése szerint.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Balaton koktél

A szódavíz kivételével az össze hozzávalót rakjuk bele egy jéggel teli shakerbe.

Close