Kalocsai tarhonyás csirke

2014-01-21
Kalocsai tarhonyás csirke
  • Várható: 4 adag Kalocsai tarhonyás csirke
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Borajánló: száraz minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 20 dkg füstölt császárszalonna
  • 10 dkg zsír
  • 3 fej vöröshagyma
  • 20 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg paradicsom
  • 5 dkg pirospaprika
  • csipet só
  • 50 dkg tarhonya
  • 1 db hegyes erős paprika (díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, és enyhén besózzuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk.

Lépés: 2

A vöröshagymát és a zöldpaprikát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a szalonna zsírjában pirítani kezdjük, közben megszórjuk pirospaprikával.

Lépés: 3

A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk, majd a feldarabolt csirkével együtt hozzáadjuk a paprikához. Lassú tűzön, kevés vizet hozzáadva felforraljuk, néha megkeverjük.

Lépés: 4

A tarhonyát forró zsírban megpirítjuk, és hozzáadjuk az éppen felforrt csirkéhez. Lazán összekeverjük, szükség szerint utánízesítjük, majd annyi forró vizet öntünk hozzá, hogy kétujjnyira ellepje. Fedő alatt, 110 °C-os sütőben, 25 perc alatt készre pároljuk.

Lépés: 5

Tálalásnál hegyes erős paprikával díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 3
Értékelje a receptet

3 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1664,8 kcal
  • Fehérje

    104,4 g
  • Zsír

    83,9 g
  • Szénhidrát

    103,4 g
  • Rost

    28,3 g

Komment (1)

  1. Szerző: Imre Ausztráliából on 2015.február 6.

    Nagyon finom volt!

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd sós, cukros vízben roppanósra főzzük.

Close