Kalocsai tarhonyás csirke
2014-01-21- Várható: 4 adag Kalocsai tarhonyás csirke
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Borajánló: száraz minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke
- 20 dkg füstölt császárszalonna
- 10 dkg zsír
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom
- 5 dkg pirospaprika
- csipet só
- 50 dkg tarhonya
- 1 db hegyes erős paprika (díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, és enyhén besózzuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben megpirítjuk.
Lépés: 2
A vöröshagymát és a zöldpaprikát megtisztítjuk, felaprítjuk, és a szalonna zsírjában pirítani kezdjük, közben megszórjuk pirospaprikával.
Lépés: 3
A paradicsomot megmossuk, szeletekre vágjuk, majd a feldarabolt csirkével együtt hozzáadjuk a paprikához. Lassú tűzön, kevés vizet hozzáadva felforraljuk, néha megkeverjük.
Lépés: 4
A tarhonyát forró zsírban megpirítjuk, és hozzáadjuk az éppen felforrt csirkéhez. Lazán összekeverjük, szükség szerint utánízesítjük, majd annyi forró vizet öntünk hozzá, hogy kétujjnyira ellepje. Fedő alatt, 110 °C-os sütőben, 25 perc alatt készre pároljuk.
Lépés: 5
Tálalásnál hegyes erős paprikával díszítjük.
Átlag értékelés
(4 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1664,8 kcal -
Fehérje
104,4 g -
Zsír
83,9 g -
Szénhidrát
103,4 g -
Rost
28,3 g
Szerző: Imre Ausztráliából on 2015.február 6.
Nagyon finom volt!