Húsos nyársacskák fokhagymás-sajtos uborkával
2013-10-26- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: Húsos nyársacskák fokhagymás-sajtos uborkával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 6perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:06 óra
Hozzávalók (nyársacskákhoz):
- 50 dkg darált sertéshús
- 15 dkg liszt
- 1 dl citromlé
- csipet menta
- csipet rozmaring
- csipet bors
- 1 fej fokhagyma
- 10 dkg paradicsomszósz
- 15 dkg paradicsompüré
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 dl olivaolaj
- csipet só
Hozzávalók (fokhagymás-sajtos uborkához):
- 80 dkg uborka
- 4 dl tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg krémfehérsajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A darált húst összekeverjük a liszttel, a paradicsomszósszal, a paradicsompürével és a száraz vörösborral. Sóval, citromlével, mentával, rozmaringgal, borssal, őrölt fokhagymával ízesítjük, majd 30 percre hűtőbe tesszük.
Lépés: 2
Hűtés után a masszát henger alakban fa nyársacskákra gyúrjuk. Olívaolajjal kikent tepsiben, 180 °C-os forró sütőben, időnként megforgatva, 15 perc alatt készre sütjük.
Lépés: 3
A fokhagymás-sajtos uborka elkészítéséhez a friss uborkát megtisztítjuk, és legyaluljuk. A sajtot, a tejfölt, a fokhagymát összeöntjük, krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a szeletelt uborkát. Hideg helyen, letakarva tároljuk.
Lépés: 4
Tálalásnál a húst és a mártást külön szervírozzuk, rozmaringgal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1350,6 kcal -
Fehérje
54,5 g -
Zsír
88,2 g -
Szénhidrát
71,1 g -
Rost
2,4 g