Húsleves gazdagon daragaluskával

2013-06-19
Húsleves gazdagon daragaluskával
  • Várható: Húsleves gazdagon daragaluskával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 6perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:06 óra

Hozzávalók (leveshez):

  • 90 dkg csirkecomb
  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 15 dkg karfiol
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • csipet bors

Hozzávalók (daragaluskához):

  • 1 db tojás
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg búzadara
  • csipet só
  • 1 csomag finomra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkecombokat hideg vízben feltesszük főni, mikor felforrt, leszedjük a habot, és kisebbre vesszük a lángot, hogy éppen csak forrjon.

Lépés: 2

Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, hosszában kettévágott zöldségféléket, az ízesítő anyagokat és a fűszereket. Továbbra is lassú tűzön forralva, fedő nélkül főzzük a levest, egészen addig, amíg a hús puha nem lesz, de arra vigyázzunk, hogy a zöldség ne főjön el.

Lépés: 3

Közben elkészítjük a daragaluskát. A tojást összekeverjük a kézmeleg zsírral, megsózzuk, beletesszük a petrezselyemzöldet, majd állandó keverés mellett a búzadarát. Hűtőben pihentetjük 15 percig, majd sós vízben, lassú tűzön, fedő alatt megfőzzük.

Lépés: 4

Tálalásnál a húst és a zöldségeket kockára vágjuk, rászűrjük az aranyszínű levest, óvatosan beletesszük a daragaluskát, megszórjuk petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    785,9 kcal
  • Fehérje

    58,9 g
  • Zsír

    38,9 g
  • Szénhidrát

    48,2 g
  • Rost

    3,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Meleg kávépuding
Meleg kávépuding

Felhevítjük a lisztet a megolvasztott vajban, majd állandó kevergetés közben felöntjük a forró kávéfőzettel.

Close