Húsleves gazdagon daragaluskával
2013-06-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Húsleves gazdagon daragaluskával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 6perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:06 óra
Hozzávalók (leveshez):
- 90 dkg csirkecomb
- 30 dkg sárgarépa
- 15 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 10 dkg karalábé
- 15 dkg karfiol
- 15 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- csipet só
- csipet bors
Hozzávalók (daragaluskához):
- 1 db tojás
- 5 dkg zsír
- 10 dkg búzadara
- csipet só
- 1 csomag finomra vágott petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkecombokat hideg vízben feltesszük főni, mikor felforrt, leszedjük a habot, és kisebbre vesszük a lángot, hogy éppen csak forrjon.
Lépés: 2
Mikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, hosszában kettévágott zöldségféléket, az ízesítő anyagokat és a fűszereket. Továbbra is lassú tűzön forralva, fedő nélkül főzzük a levest, egészen addig, amíg a hús puha nem lesz, de arra vigyázzunk, hogy a zöldség ne főjön el.
Lépés: 3
Közben elkészítjük a daragaluskát. A tojást összekeverjük a kézmeleg zsírral, megsózzuk, beletesszük a petrezselyemzöldet, majd állandó keverés mellett a búzadarát. Hűtőben pihentetjük 15 percig, majd sós vízben, lassú tűzön, fedő alatt megfőzzük.
Lépés: 4
Tálalásnál a húst és a zöldségeket kockára vágjuk, rászűrjük az aranyszínű levest, óvatosan beletesszük a daragaluskát, megszórjuk petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
785,9 kcal -
Fehérje
58,9 g -
Zsír
38,9 g -
Szénhidrát
48,2 g -
Rost
3,6 g