Húsgombócok cukkínisalátával
2013-12-22- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Húsgombócok cukkínisalátával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 55perc
Borajánló: száraz vörösbor
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 db tojás (mélyalmos, L méret)
- csipet étkezési só
- csipet oregánó
- csipet majoránna
- csipet őrölt bors
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 dl napraforgóolaj
Hozzávalók (öntethez):
- 80 dkg cukkíni
- csipet étkezési só
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 2 db lilahagyma
- 2 db citrom
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- 3 dl ketchup
- 2 db paradicsom
Elkészítés:
Lépés: 1
A darált húst tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, oregánóval, majoránnával és őrölt borssal, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, végül az egészet jól összedolgozzuk. 10 perc pihentetés után vizes kézzel kis gombócokat formázunk a keverékből, és forró olajban kisütjük.
Lépés: 2
A megmosott cukkínit vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel. Az egyik hagymát finomra vágjuk, és hozzákeverjük a cukkíni csíkokhoz. Az egyik citrom levét az olívaolajjal elkeverjük, ezzel ízesítjük a salátát.
Lépés: 3
Tálalásnál a salátát tányérra halmozzuk, köré tesszük a húsgombócokat, mellé a ketchupot, majd paradicsommal és lilahagymával díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1265,8 kcal -
Fehérje
36,6 g -
Zsír
94,9 g -
Szénhidrát
68,1 g -
Rost
5,1 g