Hugo koktél
2014-01-08- Várható: 1 pohár Hugo koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 4perc
Az osztrákok egyik legkedveltebb koktélja az Aperol Spritz mellett.
Pohár: fehérboros
Díszítés: nincs
Hozzávalók:
- 2 cl bodza szirup
- 1 vastagabb szelet lime, negyedelve
- 3 friss mentalevél
- 15 cl Prosecco (száraz)
- 10 cl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz
- 2-3 db nagyobb jégkocka
Elkészítés:
Lépés: 1
Rakjuk a mentaleveleket a fehérboros pohárba, és óvatosan nyomkodjuk meg törőfával (muddler), hogy engedjenek magukból egy kis illóolajat.
Lépés: 2
Rakjuk a pohárba a lime szeleteket.
Lépés: 3
Öntsük a pohárba óvatosan a száraz habzóbort (Prosecco) és a szódavizet, majd egy bárkanállal óvatosan (nehogy kimenjen a szénsav) keverjük fel az italt.
Lépés: 4
Adjunk hozzá 2-3 db nagyobb jégkockát, és szervírozzuk a vendég részére szívószállal.
Tipp:
Aki édesebben szeretné az italt fogyasztani, az adjon hozzá kissé több (3-4 cl) bodza szirupot.
Számoljunk azzal, hogy a jégkockák olvadása nagyban vizesíti az italt, ezért azok el is hagyhatók, amennyiben hűtött szódavizet illetve Prosecco-t használunk.
Átlag értékelés
(4 / 5)
2 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
160 kcal
Szerző: Ettori on 2017.augusztus 2.
Receptben nincs benne mikor rakjuk a bodzaszirupot?
Bodza szörp is jó?