Hortobágyi húsos palacsinta #1

2013-10-26
Hortobágyi húsos palacsinta
  • Várható: Hortobágyi húsos palacsinta 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 58perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 5 dkg paradicsom
  • 2 dkg pirospaprika
  • 2 db csirkecomb
  • 2 dkg fokhagyma
  • 2 dkg tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl liszt
  • csipet só

Hozzávalók (palacsintához):

  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • csipet só
  • 1,5 dl olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és aranysárgára pirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát és a zöldpaprikát a szalonna zsírjában megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomot és kevés vizet, és 10-15 percig forraljuk.

Lépés: 2

Ezután beletesszük a csirkecombokat és a reszelt fokhagymát, majd lassú tűzön, fedő alatt főzni kezdjük, közben hozzáadjuk a tejszint. Mikor a csirkecombok megpuhultak, kivesszük a tálból, kicsontozzuk, és apróra vágjuk.

Lépés: 3

A palacsinták elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, a tojást, az ásványvizet és a sót. A forró palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, és a palacsintamasszából annyit, hogy vékonyan fedje az alját. Mikor az egyik fele megsült, óvatosan megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is.

Lépés: 4

A hússal megtöltjük a palacsintákat, és négyszögletes formára hajtogatjuk. Közben a mártáshoz tejfölös habarást készítünk.

Lépés: 5

Tálalásnál a palacsintákat a kész mártással leöntjük, majd tejföllel, zöldpaprika- és paradicsomszeletekkel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1132,5 kcal
  • Fehérje

    46,7 g
  • Zsír

    82,9 g
  • Szénhidrát

    46,3 g
  • Rost

    0,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hamis tyúkhúsleves
Hamis tyúkhúsleves

Egy gyors, meleg levesre vágytam, de nem akartam órákig főzőcskézni, s csirke aprólék sem volt itthon.

Close