Hortobágyi húsos palacsinta #1
2013-10-26- Konyha: Magyar
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Hortobágyi húsos palacsinta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 55perc
- Kész: 58perc
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vöröshagyma
- 10 dkg zöldpaprika
- 5 dkg paradicsom
- 2 dkg pirospaprika
- 2 db csirkecomb
- 2 dkg fokhagyma
- 2 dkg tejszín
- 2 dl tejföl
- 2 dl liszt
- csipet só
Hozzávalók (palacsintához):
- 15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 2-3 dl szénsavas ásványvíz
- csipet só
- 1,5 dl olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és aranysárgára pirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát és a zöldpaprikát a szalonna zsírjában megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a paradicsomot és kevés vizet, és 10-15 percig forraljuk.
Lépés: 2
Ezután beletesszük a csirkecombokat és a reszelt fokhagymát, majd lassú tűzön, fedő alatt főzni kezdjük, közben hozzáadjuk a tejszint. Mikor a csirkecombok megpuhultak, kivesszük a tálból, kicsontozzuk, és apróra vágjuk.
Lépés: 3
A palacsinták elkészítéséhez összekeverjük a lisztet, a tojást, az ásványvizet és a sót. A forró palacsintasütőbe kevés olajat öntünk, és a palacsintamasszából annyit, hogy vékonyan fedje az alját. Mikor az egyik fele megsült, óvatosan megfordítjuk, és megsütjük a másik felét is.
Lépés: 4
A hússal megtöltjük a palacsintákat, és négyszögletes formára hajtogatjuk. Közben a mártáshoz tejfölös habarást készítünk.
Lépés: 5
Tálalásnál a palacsintákat a kész mártással leöntjük, majd tejföllel, zöldpaprika- és paradicsomszeletekkel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1132,5 kcal -
Fehérje
46,7 g -
Zsír
82,9 g -
Szénhidrát
46,3 g -
Rost
0,9 g