Házi csirkemájkrém
2013-12-10- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Házi csirkemájkrém 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 80 g (kb. 70-80 ml) tej, 1,5%-os
- 80 g csirkemáj
- 20 g tejföl, 12%-os
- 10 g vöröshagyma
- 8 g margarin, 35%-os
- 8 g búzaliszt
- 8 ml olaj
- 4 g majoránna
- 2 g só
- 2 g reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Lépés: 1
A felmelegített olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát. Beletesszük a májat, fűszerezzük kakukkfűvel, majoránnával, kevés sóval, és állandó keverés mellett megpároljuk.
Lépés: 2
Ledarálva vagy botmixerrel pürésítve alaposan összedolgozzuk a sűrűre főzött tejmártással (besamelmártás), amit úgy készítünk el, hogy a margarint és a lisztet habzásig hevítve forró tejjel felöntjük, és simára keverve sűrűre főzzük.
Lépés: 3
A májjal összekevert mártást ízesítjük tejföllel, reszelt szerecsendióval, szükség szerint utóízesítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
77,78 kcal -
Fehérje
5,26 g -
Zsír
4,33 g -
Szénhidrát
4,33 g -
Állati fehérje
4,83 g -
Növényi fehérje
0,42 g -
Állati zsír
1,61 g -
Növényi zsír
2,72 g