Hamburgi csirkemell

2014-01-20
Hamburgi csirkemell
  • Várható: 4 adag Hamburgi csirkemell
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 55perc

Borajánló: száraz minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 30 dkg uborka
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 2-3 db babérlevél
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 dl olaj
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 1 kávéskanál rozmaring

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkemell filéket megtisztítjuk, hosszában felszúrjuk. Puhára főzzük a sárgarépát, és a savanyú uborkával együtt hosszú darabokra vágjuk, majd egymáshoz illesztve a csirkemellbe töltjük. Ízlés szerint besózzuk.

Lépés: 2

A füstölt szalonnát vékony csíkokra szeljük, és megpirítjuk. A csirkemell filéket a szalonna zsírjában elősütjük, majd mindkettőt félretesszük.

Lépés: 3

A tejfölből a liszttel és egy kevés vízzel habarást készítünk. A szalonna zsírjában megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a habarást, és felforraljuk. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, borssal, kakukkfűvel, és lassú forrás mellett hozzáadjuk az elősütött csirkemell szeleteket. 15 perc alatt készre forraljuk.

Lépés: 4

A közepesen nagy burgonyákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és félig megfőzzük. Leszűrjük, olajjal kikent tepsibe tesszük, őrölt köménymaggal és rozmaringgal fűszerezzük. 180 °C-on megsütjük.

Lépés: 5

Tálalásnál a csirkemellet szeletekre vágjuk, a mártással és a sült burgonyával tálaljuk. Friss fűszernövényekkel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3 / 5)

3 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Barackos csirkemell nyárson

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Csirkecombok ribizliben

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    1834,9 kcal
  • Fehérje

    96,5 g
  • Zsír

    120,4 g
  • Szénhidrát

    84,3 g
  • Rost

    2,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Flaming Vulcano koktél
Flaming Vulcano koktél

A magas alkoholtartalmú rum kivétel a többi hozzávalót keverjük össze egy turmixgépbe (blender).

Close