Hagyományos forró grog
2014-01-16- Várható: 1 pohár Hagyományos forró grog
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 4perc
Angol nyelven: Traditional Hot Grog
Pohár: füles forróitalos vagy bögre
Díszítés: narancskarika
Hozzávalók:
- 6 cl dark rum (fekete rum)
- 1,5 cl frissen facsart limelé
- 1 teáskanál barna cukor
- 12 cl forró víz
- 1 fahéjrúd
- 1 narancskarika
Elkészítés:
Lépés: 1
A forróitalos pohárba rakjuk bele a barna cukrot, majd öntsük bele a limelét és a rumot.
Lépés: 2
Rakjuk a pohárba az egész rúd fahéjat, és a narancskarikát.
Lépés: 3
Öntsük a pohárba (lehetőleg a fahéjrúdra) a forró vizet.
Lépés: 4
Keverjük fel az italt, és szervírozzuk a vendég részére még forrón.
Tipp:
Hasonló fűszeres forró itallal (rum helyett vörösbort használnak, illetve szegfűszeget is raknak bele) Svédországban „Glögg” néven is találkozhatunk, amely hazánkban forralt bor néven vált ismertté.
Átlag értékelés
(4.5 / 5)
2 ember értékelte ezt a receptet