Grapefruit sárgarépával, nyersen
2014-04-28- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Grapefruit sárgarépával, nyersen 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 3 db kb. 750 g grapefruit
- 750 g sárgarépa
- 150 g savanykás alma
- 80 g akácméz
- 1 db citrom
- 2 g só
- 1 g frissen őrölt fehér bors
- 1 g gyömbér
- 1 g rozmaring
Elkészítés:
Lépés: 1
A grapefruitot meghámozzuk, és eltávolítjuk fehér héját, mintegy lefilézzük a keserűségét adó és túl rostos - éppen ezért nehezen emészthető - belső burkát. Az így nyert cikkeket összekeverjük a zsenge, nyers reszelt sárgarépával, a hámozott, vékony cikkekre vagdalt almával, és meglocsoljuk a citrom szűrt levével.
Lépés: 2
Keverőtálban kikeverjük a mézet a sóval, a frissen őrölt fehér borssal, a reszelt gyömbérrel, és az összemorzsolt rozmaringgal.
Tipp:
Kevés almaecettel (ez nincs feltüntetve az anyaghányadok között), esetleg joghurttal vagy aludttejjel érdekesebbé tehető e nyersen fogyasztható előétel, egyórai hűtés után adható asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
229 kcal -
Fehérje
4 g -
Zsír
9 g -
Szénhidrát
114 g