Görög húsos nyársak mentás joghurttal
2013-12-22- Várható: 4 adag Görög húsos nyársak mentás joghurttal
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Borajánló: félédes, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj
- 30 dkg koktélparadicsom
- 2 db cukkíni
- 2 db lilahagyma
- 2 db lime
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 dl paradicsompüré
- 1 kg burgonya
- csipet étkezési só
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 dl natúr joghurt
- 1-2 levél menta
Elkészítés:
Lépés: 1
A karajszeleteket megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk, a paradicsomot megmossuk, a cukkinit feldaraboljuk, a hagymát és a lime-ot cikkekre vágjuk. Sütőnyársakra fűzzük a hozzávalókat úgy, hogy a sor a lime-mal kezdődjön és végződjön. Az apróra vágott vöröshagymából, az összezúzott fokhagyma egy részéből, mustárból, fehérborecetből, cukorból és a paradicsompüréből pácot készítünk. A pácot a kész nyársakra öntjük, és a hűtőszekrényben 60 percig érleljük.
Lépés: 2
A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, leszűrjük és olívaolajjal meglocsoljuk. Az előmelegített rostlapon, gyors tűzön megsütjük a nyársakat, és a burgonyacikkeket. A páclevet felforraljuk, amíg a hús sül, majd tálalásnál a húsra öntjük.
Lépés: 3
A joghurtot elkeverjük a frissen vágott mentával és a maradék zúzott fokhagymával, amelyet külön tálalunk az ételhez.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1217,2 kcal -
Fehérje
47,7 g -
Zsír
94,1 g -
Szénhidrát
75,8 g -
Rost
5,3 g