Görög húsos nyársak mentás joghurttal

2013-12-22
Görög húsos nyársak mentás joghurttal
  • Várható: 4 adag Görög húsos nyársak mentás joghurttal
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Borajánló: félédes, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéskaraj
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 2 db cukkíni
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db lime
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 dl paradicsompüré
  • 1 kg burgonya
  • csipet étkezési só
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1-2 levél menta

Elkészítés:

Lépés: 1

A karajszeleteket megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk, a paradicsomot megmossuk, a cukkinit feldaraboljuk, a hagymát és a lime-ot cikkekre vágjuk. Sütőnyársakra fűzzük a hozzávalókat úgy, hogy a sor a lime-mal kezdődjön és végződjön. Az apróra vágott vöröshagymából, az összezúzott fokhagyma egy részéből, mustárból, fehérborecetből, cukorból és a paradicsompüréből pácot készítünk. A pácot a kész nyársakra öntjük, és a hűtőszekrényben 60 percig érleljük.

Lépés: 2

A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd sós vízben megfőzzük, leszűrjük és olívaolajjal meglocsoljuk. Az előmelegített rostlapon, gyors tűzön megsütjük a nyársakat, és a burgonyacikkeket. A páclevet felforraljuk, amíg a hús sül, majd tálalásnál a húsra öntjük.

Lépés: 3

A joghurtot elkeverjük a frissen vágott mentával és a maradék zúzott fokhagymával, amelyet külön tálalunk az ételhez.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsös sertésragu cukkínivel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Banános töltött kínai kel

    Banános töltött kínai kel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gesztenyével töltött sertéskaraj

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1217,2 kcal
  • Fehérje

    47,7 g
  • Zsír

    94,1 g
  • Szénhidrát

    75,8 g
  • Rost

    5,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

El Gonquin koktél
El Gonquin koktél

A hozzávalókat rakjuk rázókehelybe, és tört jéggel rázzuk jól össze.

Close