Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle

2014-01-29
Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle
  • Várható: 3 tányér Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 25perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg tagliatelle tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 1/2 db kaliforniai paprika
  • 1 db chili
  • olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 12 levél bazsalikom
  • 1 bazsalikom csúcs
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 marék madársaláta
  • 10 szem száras capri gyümölcs (kapribogyó)
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • oregánó
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés:

Lépés: 1

A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon dinsztelem, majd hozzáadom a paprikákat, paradicsomot, gombát, capri gyümölcsöt is. Fűszerezem.

Lépés: 2

Közben a tésztát al dentére megfőzöm sós vízben. A bazsalikomot, petrezselyem és zellerlevelet, madársalátát aprítom. A parmezánt forgácsokká reszelem.

Lépés: 3

Amikor már a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, az aprított zöld leveleket, felrottyantom. Hozzákeverem a leszűrt tésztát.

Lépés: 4

Tálaláskor szórok rá a parmezánból, s díszítem egy bazsalikom csúccsal.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

    Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával
Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

A zöldségeket megmossuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, az újhagymát és a paprikát felszeleteljük.

Close