Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle
2014-01-29- Várható: 3 tányér Gombás-zöldséges tejszínes, fehérboros tagliatelle
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 25perc
Hozzávalók:
- 25 dkg tagliatelle tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 1/2 db kaliforniai paprika
- 1 db chili
- olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 12 levél bazsalikom
- 1 bazsalikom csúcs
- 5 szál petrezselyem
- 1 szál zellerlevél
- 1 marék madársaláta
- 10 szem száras capri gyümölcs (kapribogyó)
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- oregánó
- 5 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon dinsztelem, majd hozzáadom a paprikákat, paradicsomot, gombát, capri gyümölcsöt is. Fűszerezem.
Lépés: 2
Közben a tésztát al dentére megfőzöm sós vízben. A bazsalikomot, petrezselyem és zellerlevelet, madársalátát aprítom. A parmezánt forgácsokká reszelem.
Lépés: 3
Amikor már a zöldségek megpuhultak, hozzáöntöm a tejszínt és a bort, az aprított zöld leveleket, felrottyantom. Hozzákeverem a leszűrt tésztát.
Lépés: 4
Tálaláskor szórok rá a parmezánból, s díszítem egy bazsalikom csúccsal.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet