Gombás füstölt hússal töltött sárgabarack

2014-06-18
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Gombás füstölt hússal töltött sárgabarack 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 1:45 óra
  • Kész: 2:00 óra

Hozzávalók:

  • 8 db kb. 800 g szép nagy, érett sárgabarack
  • 150 g gomba
  • 100 g füstölt marhanyelv vagy sonka
  • 2 főtt tojás
  • 50 g csemegeuborka
  • 50 g majonéz (1 tubus)
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor snidling
  • fél csokor petrezselyemzöldje
  • 15 g porcukor
  • 1 db citrom
  • 1 fej zöld saláta

Elkészítés:

Lépés: 1

A magvaváló sárgabarackokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, így könnyen lehúzható a héja és elfelezzük. Lecsepegés után kis talpat vágunk rá, hogy megálljon a tálon.

Lépés: 2

A tölteléket a következőképpen készítjük el: a megtisztított gombát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, ugyan-így a tojásokat is. A csemegeuborkát, a főtt, füstölt húst, a főtt tojásokat és a főtt gombát ledaráljuk - esetleg késsel apróra vágjuk -, hozzáadjuk a zöldfélék vágott anyagát, a majonéz egyharmadát, a citrom szűrt levét és a porcukrot. Összekeverjük és megtöltjük a sárgabarackfeleket. Salátalevél-alomra tálaljuk fél-egyórai hűtés után.

Lépés: 3

A maradék majonézt a tejföllel, a sóval, a citromlével és a porcukorral ízesítve külön mártásos edényben adjuk a töltött sárga-, esetleg őszibarackok mellé.

Tipp:

Behűtve igen érdekes ízű, gyümölcs-, zöldféle-, gomba- és húsétel kombinációt kapunk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    477 kcal
  • Fehérje

    19 g
  • Zsír

    123 g
  • Szénhidrát

    32 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Szívtipró báránytokány

A megmosott bárányhúst felkockázzuk, kevés előhevített olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, az erőspaprika-krémet, meghintjük kevés liszttel, és rövid ideig tovább pirítjuk.

Close