Gombás füstölt hússal töltött sárgabarack
2014-06-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Gombás füstölt hússal töltött sárgabarack 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 1:45 óra
- Kész: 2:00 óra
Hozzávalók:
- 8 db kb. 800 g szép nagy, érett sárgabarack
- 150 g gomba
- 100 g füstölt marhanyelv vagy sonka
- 2 főtt tojás
- 50 g csemegeuborka
- 50 g majonéz (1 tubus)
- 1 dl tejföl
- 1 csokor kapor
- 1 csokor snidling
- fél csokor petrezselyemzöldje
- 15 g porcukor
- 1 db citrom
- 1 fej zöld saláta
Elkészítés:
Lépés: 1
A magvaváló sárgabarackokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, így könnyen lehúzható a héja és elfelezzük. Lecsepegés után kis talpat vágunk rá, hogy megálljon a tálon.
Lépés: 2
A tölteléket a következőképpen készítjük el: a megtisztított gombát sós vízben megfőzzük, kihűtjük, ugyan-így a tojásokat is. A csemegeuborkát, a főtt, füstölt húst, a főtt tojásokat és a főtt gombát ledaráljuk - esetleg késsel apróra vágjuk -, hozzáadjuk a zöldfélék vágott anyagát, a majonéz egyharmadát, a citrom szűrt levét és a porcukrot. Összekeverjük és megtöltjük a sárgabarackfeleket. Salátalevél-alomra tálaljuk fél-egyórai hűtés után.
Lépés: 3
A maradék majonézt a tejföllel, a sóval, a citromlével és a porcukorral ízesítve külön mártásos edényben adjuk a töltött sárga-, esetleg őszibarackok mellé.
Tipp:
Behűtve igen érdekes ízű, gyümölcs-, zöldféle-, gomba- és húsétel kombinációt kapunk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
477 kcal -
Fehérje
19 g -
Zsír
123 g -
Szénhidrát
32 g