Gesztenyés szilvalabdák
2014-10-09- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 40 db Gesztenyés szilvalabda
- Felszolgálás: 10 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 500 g kész gesztenyemassza
- 150 g vaj
- 100 g akácméz
- 50 g csokoládés tortadara
- 100 g felezett ép dióbél
- 150 g aszalt szilva
- 1 dl fanyar vörösbor
- 5 cl rum
- 3 g koriandermag
- 5 db babérlevél
Elkészítés:
Lépés: 1
Az aszalt szilvát kimagozzuk, és a sütőlapra terítve megszórjuk a koriandermaggal és a babérlevéllel.
Lépés: 2
Felöntjük a vörösborral, és alufóliával letakarva tíz-tizenöt percig 150-160 °C-on pároljuk. Ha kihűlt, apróbb részeit még apróbbra vágjuk, az egészséges feleket pedig félretesszük.
Lépés: 3
A gesztenyemasszához keverjük a szobahőmérsékletű vajat, a mézet, az apró szilva- és diódarabokat, majd a rummal átgyúrjuk.
Lépés: 4
Vizes kézzel jól formálható labdácskákat, szív, alma, körte vagy szilva alakot formázzunk, és belehempergetjük a csokis tortadarába. Az egyik oldalába a felezett egészséges dióbelet, a másikba pedig az aszaltszilva-feleket nyomjuk be.
Lépés: 5
Egy-egy „zakuszki kardot" vagy fogvájót szúrunk mindegyikbe, és úgy tegyük a tálra, hogy az egyik sorban a szilvával díszítettek állnak felfelé, a másikban a dióval ékesítettek.
Tipp:
Fóliával letakarva – légmentesen – hosszabb ideig is eltartható.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
132 kcal -
Fehérje
3 g -
Zsír
8 g -
Szénhidrát
14 g