Gesztenyepüré

2013-11-04
  • Várható: 4 adag Gesztenyepüré
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 13perc
  • Kész: 15perc

Angol nyelvterületen: Chestnut puree

Hozzávalók:

  • 50 dkg gesztenye vagy 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál rum
  • csokidara (tortadara) vagy 4 szem magozott cseresznye (opcionális, a díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A gesztenyét megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, és tejjel meg cukorral gyúrható, de kemény masszává keverjük. (Egyszerűbb, ha kész gesztenyemasszát veszünk, amit a vajjal összegyúrunk, két evőkanál rummal ízesítjük, és burgonyanyomón átnyomjuk.)

Lépés: 2

A habtejszínből a porcukorral kemény habot verünk.

Lépés: 3

A tál (vagy üveg kehely) aljára halmozzuk a tejszínhab felét, erre szórjuk az átnyomott gesztenyemasszát, majd a tetejét pamacsokban tejszínhabbal díszítjük.

Lépés: 4

Esetleg tehetünk a tejszínhab tetejére még csokidarát, vagy helyette 1-1 szem magozott cseresznyét pluszba díszítésként.

SzepKartyat.hu - SZÉP Kártyát is elfogadó..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Finom falatok ananászra és sütőtökre

Az alaposan megmosott húst ujjnyi csíkokra vágjuk, és rátesszük az olajon fonnyasztott vöröshagymára.

Close