Gesztenyepüré
2013-11-04- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Gesztenyepüré
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 13perc
- Kész: 15perc
Angol nyelvterületen: Chestnut puree
Hozzávalók:
- 50 dkg gesztenye vagy 25 dkg gesztenyemassza
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál porcukor
- 2 dl habtejszín
- 2 evőkanál rum
- csokidara (tortadara) vagy 4 szem magozott cseresznye (opcionális, a díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A gesztenyét megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük, és tejjel meg cukorral gyúrható, de kemény masszává keverjük. (Egyszerűbb, ha kész gesztenyemasszát veszünk, amit a vajjal összegyúrunk, két evőkanál rummal ízesítjük, és burgonyanyomón átnyomjuk.)
Lépés: 2
A habtejszínből a porcukorral kemény habot verünk.
Lépés: 3
A tál (vagy üveg kehely) aljára halmozzuk a tejszínhab felét, erre szórjuk az átnyomott gesztenyemasszát, majd a tetejét pamacsokban tejszínhabbal díszítjük.
Lépés: 4
Esetleg tehetünk a tejszínhab tetejére még csokidarát, vagy helyette 1-1 szem magozott cseresznyét pluszba díszítésként.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet