Gazdag ember levese
2013-06-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Gazdag ember levese 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:04 óra
Húsleves gazdagon, sertéshúsgaluska-batyuval
Hozzávalók (leveshez):
- 4 db húsleveskocka
- 1 l víz
- 10 dkg sárgarépa
- 5 dkg fehérrépa
- 8 dkg zöldborsó
- csipet só
Hozzávalók (húsgaluskához):
- 1 db zsemle
- 1 db tojás
- 15 dkg darált sertéshús
- csipet só
- 2 gerezd fokhagyma
- csipet őrölt bors
- csipet majoranna
- 2 dkg zsemlemorzsa
Hozzávalók (palacsintához):
- 1-2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 db tojás
- 15 dkg liszt
- csipet só
- 1 dl olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A leveskockákat hideg vízbe tesszük, és felforraljuk. Mikor felforrt, megkóstoljuk, szükség szerint sóval ízesítjük. A zöldségeket kockára vágjuk, és hozzáadjuk a leveshez főni.
Lépés: 2
Elkészítjük a húsgaluskát: a zsemlét langyos vízbe áztatjuk, és jól kinyomjuk. Hozzáadjuk a tojást, a daráltsertéshúst, majd sóval, borssal, majorannával és fokhagymával ízesítjük. Szükség szerint zsemlemorzsát is keverhetünk hozzá. Összegyúrjuk a masszát, majd gombócokat formázunk belőle, és lassú tűzön a levesben kifőzzük őket.
Lépés: 3
Miközben fő a leves a galuskákkal, elkészítjük a palacsintát: a szénsavas ásványvízzel elkeverjük a tojást, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, sót és kevés olajat. A tésztát 10-15 percig pihentetjük, majd palacsintákat sütünk belőle.
Lépés: 4
A kész palacsintákat megtöltjük a kifőtt húsgaluskákkal és a zöldségekkel, majd batyut formálva belőle összekötjük, és a levest rámerve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
609 kcal -
Fehérje
20,8 g -
Zsír
33,7 g -
Szénhidrát
53,2 g -
Rost
2,1 g