Garnélás rizottó
2013-12-14- Konyha: Olasz
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Garnélás rizottó 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 45perc
Borajánló: félédes, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 40 dkg garnélarák
- 2 dl fehérbor
- 2 db babérlevél
- 1/2 dl extra szűz olívaolaj
- 30 dkg rizs (jó minőségű)
- csipet ékezési só
- csipet őrölt bors
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 db citrom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 db paradicsom
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy kisebb fazékban vizet melegítünk, sót szórunk bele, majd a sós, forró vízzel leforrázzuk a rákhúst. Leszűrjük, és ehhez a léhez hozzáadjuk a fehérbort és a babérlevelet.
Lépés: 2
Olívaolajat töltünk egy fazékba, felforrósítjuk, és a rizst megpirítjuk benne, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet, a negyedelt paradicsomot, felengedjük a rák forró levével, ízesítjük sóval és borssal.
Lépés: 3
15 perc lassú párolás után adjuk hozzá a rákhúst és a reszelt parmezánt. Tovább ne főzzük, mert lefedve, 5 perc pihentetéssel összeérnek az ízek.
Lépés: 4
Citromcikkekkel díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
661,9 kcal -
Fehérje
34,7 g -
Zsír
21,6 g -
Szénhidrát
68,7 g -
Rost
2,1 g