Fürjtojással töltött sertésborda
2013-10-04- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: Fürjtojással töltött sertésborda 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 48perc
Hozzávalók:
- 4 szelet, egyenként 12 dekás kicsontozott sertéskaraj
- só
- őrölt bors
- 8 füstölt fürjtojás
- 10 dkg liszt
- 2-3 tojás
- 12 dkg zsemlemorzsa
- olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A hússzeleteket kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk.
Lépés: 2
Mindegyikbe 2-2 füstölt fürjtojást göngyölünk, fogvájóval rögzítjük, majd az ismert módon lisztbe, fölvert tojásba meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk.
Lépés: 3
Bő olajban kisütjük, végül szalvétára téve lecsöpögtetjük.
Tipp:
– Készíthetjük úgy is, hogy egy zsemlét vízbe áztatunk, kifacsarjuk, 1 tojást beledolgozunk, megsózzuk, megborsozzuk, fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük és a villával összetört fürjtojásokat hozzáadjuk.
– Csirkehúsból vagy pulykahúsból is finom.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
2216 kJ/530 kcal