Francia hagymaleves

2013-02-06
  • Várható: Francia hagymaleves 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

“A francia konyha világhírű, itthon mégis félve vágunk bele francia ételek elkészítésébe, mert gyakran úgy gondoljuk, hogy a francia ételek nehezen elkészíthetőek. Francia hagymaleves receptünkkel szeretnénk bebizonyítani, hogy még az ilyen különlegesnek tűnő ételek elkészítése sem nehéz.”

Hozzávalók:

  • 1 kg vöröshagyma, vékony karikára vágva
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma, nagyon apróra szeletelve
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl száraz fehérbor (Chardonnay)
  • 1 evőkanál liszt
  • babérlevél (1-2 darab)
  • 1 csipet friss kakukkfű
  • bors
  • reszelt sajt
  • baguette (a tálaláshoz)

Elkészítés:

Lépés: 1

Először kezdjük el pirítani a vöröshagymát a vajon, amit legalább 10 percig végezzük, mert a hagymának karamellizálódni kell, de közben figyeljünk arra, hogy a hagymák ne égjenek oda.

Lépés: 2

Ha a hagymák majdnem megpirultak, akkor hintsünk meg liszttel, és pirítsuk még őket 1-2 percig, majd öntsük fel az zöldségleves alaplével.

Lépés: 3

Miközben fő a hagymaleves, adjuk hozzá a babérlevelet, a fokhagymát, a kakukkfüvet, sózzunk-borsozzunk, és öntsünk hozzá a borból is 2 decilitert. 20 percig főzzük a hagymalevest, miközben gyakran kavargassuk.

Lépés: 4

Ha elkészült a hagymaleves, akkor 10 percig hagyjuk hűlni. Közben a tányérok aljára tegyünk egy kis reszelt sajtot, majd merjük rájuk a forró levest.

Lépés: 5

A francia hagymaleves mellé friss baguette-t kínáljanak. A recepthez használt Chardonnayt bátran kínálják a leves mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Csokoládéfondue

    Csokoládéfondue

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült füstölt-főtt tarja sült zöldségekkel
Sült füstölt-főtt tarja sült zöldségekkel

Pompás lett a tarja a sok zöldséggel.

Close