Francia hagymaleves
2013-02-06- Várható: Francia hagymaleves 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
“A francia konyha világhírű, itthon mégis félve vágunk bele francia ételek elkészítésébe, mert gyakran úgy gondoljuk, hogy a francia ételek nehezen elkészíthetőek. Francia hagymaleves receptünkkel szeretnénk bebizonyítani, hogy még az ilyen különlegesnek tűnő ételek elkészítése sem nehéz.”
Hozzávalók:
- 1 kg vöröshagyma, vékony karikára vágva
- 1 liter zöldségleves alaplé
- 3 gerezd fokhagyma, nagyon apróra szeletelve
- 10 dkg vaj
- 2 dl száraz fehérbor (Chardonnay)
- 1 evőkanál liszt
- babérlevél (1-2 darab)
- 1 csipet friss kakukkfű
- só
- bors
- reszelt sajt
- baguette (a tálaláshoz)
Elkészítés:
Lépés: 1
Először kezdjük el pirítani a vöröshagymát a vajon, amit legalább 10 percig végezzük, mert a hagymának karamellizálódni kell, de közben figyeljünk arra, hogy a hagymák ne égjenek oda.
Lépés: 2
Ha a hagymák majdnem megpirultak, akkor hintsünk meg liszttel, és pirítsuk még őket 1-2 percig, majd öntsük fel az zöldségleves alaplével.
Lépés: 3
Miközben fő a hagymaleves, adjuk hozzá a babérlevelet, a fokhagymát, a kakukkfüvet, sózzunk-borsozzunk, és öntsünk hozzá a borból is 2 decilitert. 20 percig főzzük a hagymalevest, miközben gyakran kavargassuk.
Lépés: 4
Ha elkészült a hagymaleves, akkor 10 percig hagyjuk hűlni. Közben a tányérok aljára tegyünk egy kis reszelt sajtot, majd merjük rájuk a forró levest.
Lépés: 5
A francia hagymaleves mellé friss baguette-t kínáljanak. A recepthez használt Chardonnayt bátran kínálják a leves mellé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet