Főtt sonka édesburgonyával és ananásszal

2014-05-23
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Főtt sonka édesburgonyával és ananásszal 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

Hozzávalók:

  • 500 g sovány kötözött sonka
  • 4 db kb. 600 g édesburgonya
  • 1 db narancs
  • 25 g vaj
  • 40 g cukor
  • 300 g ananászbefőtt
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A kötözött sonkát a hagyományos módon puhára főzzük, esetleg a főzőlevébe tehetünk néhány szem szegfűszeget és egy-két darab fahéjat. Saját főzőlevében hagyjuk a tálalásig.

Lépés: 2

Közben kiveszünk a főzőléből annyit, hogy a meghámozott édesburgonyát ellepje, és azt is puhára főzzük.

Lépés: 3

A vajon karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a narancshéj- és az ananászkarikákat, a citrom szűrt levével felengedjük, és a vajra lepirítjuk.

Lépés: 4

Rátesszük az édesburgonyát, átforgatjuk és kevés ananászlével felengedjük.

Lépés: 5

Kivesszük a sonkát a főzőléből, felszeleteljük. Minden tányérra tegyünk a karamellizált gyümölcsökből, amikor asztalra adjuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    772 kcal
  • Fehérje

    32 g
  • Zsír

    55 g
  • Szénhidrát

    26 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta #1

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és aranysárgára pirítjuk.

Close